1.5 aylık olan bir kız bebek kapalı ameliyatı
20 Eylül 2020

Nyala Türk-Sudan hastanesi olarak, insani yardım kapsamında 2014 yılından beri sağlık alanında hizmet veriyoruz.

1 gün önce, henüz 1.5 aylık olan bir kız bebek, uyluk kemiğinde 13 gün önce oluşan bir kırık nedeniyle ailesi tarafından hastanemize getirildi. Hemen hızlı bir şekilde tetkikleri yapılarak acil olarak ameliyata alındı. Aynı zamanda hastanemiz başhekimi de olan Ortopedi doktorumuz Op. Dr. Fatih Fariz tarafından tamamen kapalı yöntemle, yalnızca 1 cmlik açıklıktan, hastamız başarılı bir şekilde ameliyat edildi ve kırık sabitlendi. Böylece küçücük bir kız çocuğunun sakat kalma ihtimalini engellemiş olduk. Nyala Türk-Sudan hastane yöneticisi olarak; hastamızı ameliyat eden Ortopedi doktorumuz Op. Dr. Fatih Fariz'e, hastanın çok küçük olmasına rağmen anestezi uygulama cesaretini gösteren Anestezi Uzmanımız Dr. Aynur KAYNAR’a, ameliyat sonrası hastayı takip eden Çocuk Hastalıkları Doktorumuz Dr. Halil Belverenli'ye ve diğer tüm hastane çalışanlarımıza teşekkür ederim.

r1.jpg
r2.jpg

İnşallah Türk sağlık personelleri olarak, Sudan'da uzun süreler daha, bu kaliteli sağlık hizmetini Türk hekimleri ve sağlık çalışanları olarak vermeye devam edeceğiz. Böylece Türkiye'nin dost elini kardeş ülke Sudan her daim hissediyor olacaktır. Bu coğrafyada olduğu gibi, yardıma ihtiyaç duyulan her noktada, Türk sağlık personelleri olarak hizmete hazır olduğumuzun da bilinmesini istiyoruz.

Hastane Yöneticisi
Op. Dr. Kudret Tezel