Nyala Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Etik Kurul İlk Toplantısı Yapıldı.
05 Temmuz 2022

Nyala Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde nitelikli bilimsel araştırmaların yapılabilmesi amacıyla Güney Darfur Eyaleti Sağlık Bakanlığı ile Nyala Üniversitesi işbirliğinde 22.06.2022 tarihinde etik kurul oluşturulmuştur. Etik kurul üyeleri her iki ülkenin bilim insanlarının yer aldığı 14 kişiden oluşmaktadır. Asistan tez projeleri, toplum sağlığı ile ilgili araştırmalar, prospektif bilimsel çalışmalar için etik kurul onayı ayda iki kez yapılacak olan toplantılarda karara bağlandıktan sonra verilecektir. İlk toplantıda etik kurul üyelerine başvuru süreci ve başvuru dosyaları hakkında bilgilendirme yapılmıştır.